Доброволци чистят площадки

чистят
Доброволците чистят площадка след площадка

Доброволци с е хванаха да чистят потъналите в мръсотия детски пощадки в „Младост“. Те се организират в социалните мрежи и само за няколко часа придават нов облик на пространствата пред блока.

„Самият мотив – да започнем тази инициатива, бе провокирана от нуждата, разбира се. Зимата ни връхлетя изведнъж, имаше много листна маса по дърветата, която се примеси със снега и впоследствие с отпадъци на зелените площи. Детските площадки се замърсиха за много кратко време“, обяснява организаторът Асен Асенов пред btv.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Нов комплекс по границите на Източен парк

„Със сигурност крият опасности най-вече за малчуганите. Има много опасни боклуци, които се крият под листата и прахоляка. Също така част от площадките особено в „Младост“ имат нужда от реставриране и реконструкция. Човек трябва да има едно наум преди да позволи на детето си да ползва която и да е площадка в района“, твърди доброволецът Христо Пейнов.

Вместо да чакат ремонтите, доброволците сами запретват ръкави и ги превръщат в чисто нови.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Изринаха планина от стари гуми

„Със сигурност трябва да дадем личен пример. Много е лесно човек да посочи някого с пръст и да му нарежда какво да прави. Друго е да се хване и лично със собствените си ръце да покаже как трябва да се получи едно нещо. Специално за почистване не трябват на човек повече от 5 минути на ден. Много хора си мислят, че общината е длъжна да им чисти около блока и около входа, но то не е така“, допълва Христо Пейнов.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  "Спаси София" украсяват елха

Технологията е ясна – градински инструменти и малко свободно време. А най-големите помощници се оказват най-малките.

„То заради тях го правим и те реагират наистина много позитивно, мотивиращо спрямо всички доброволци. Самите те инициират и се включват със собствени идеи. Поемат почистването на пясъчници, обичат да метат, дават добър пример“, казва още Асен Асенов.

Досега са почистени четири детски площадки и няколко  междублокови пространства. А следващата акция „Чистота“ е планирана за следващата седмица.

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

Кметът на „Младост” Ивайло Кукурин ще се разписва срещу 7280 лв основна заплата. Заместниците му Страшимир Димитров, Петромила Башар-Бъчварова и Анжела Михайлова ще получават 4732 лв. Освен основните заплати, ръководството на администрацията на „Младост”, както и досега ще може да...

Кукурин ще взима 7280 лв заплата

Четири булеварда в „Младост” ще бъдат с подменени крушки, съгласно доклад за замяна на осветителните тела с енергоспестяващи, който ще бъде гледан утре от Общинския съвет.  Документът е подготвен от заместник-кметовете на София Илиян Павлов и Никола Барбутов. „Така ще...

Пестят ток от осветлението

В три училища в „Младост” се назначават директори, след като те спечелиха конкурси за постовете. Училищата са 39 СУ „Петър Динеков” в „Младост” 2, 118 СУ „Акад. Людмил Стоянов” и 125 СУ „Боян Пенев” в „Младост” 1. Въпреки че шефовете...

Назначават директори в три училища

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ