Мама Нинджа влезе в 81-во училище

Известната блогърка Мама Нинджа Мария Пеева влезе в 81 СУ „Виктор Юго“ в „Младост“ 3 и разказа за срещата си с второкласниците там и тяхна преподавателка:

„Днес прекарах една много хубава сутрин в 81-о училище, с втори клас и г-жа Гетовска, която ми е много трудно да нарека г-жа, защото тя е толкова младичка и крехка като момиченце, че си е съвсем за госпожица.
Обаче децата я обожават и само като плесне с ръце, веднага притихват и вперват огромни очи какво ще им каже.
Та днес г-жа Гетовска и нейните деца (и родители) ме бяха поканили на среща в училище да си поговорим за книгите, емоционалната интелигентност и изобщо за нещата от живота, като например палавите деца, които стават добри хора, стига да искат.
Беше мило, беше и забавно, смяхме се, но и някои тъжни неща си казахме. Знаете ли, аз изобщо не бях подготвена да говоря по тази тема, мислех, че ще четем книги, но разговорът се отплесна някак спонтанно. И много добре се получи.
Децата обещаха да правят три неща за домашна работа, за да бъдат не само интелигентни, но и емоционално интелигентни, което е също толкова важно. Ето какви са те:
1. Да четат книги, за да виждат света и през очите на другите.
2. Да споделят смело как се чувстват – кога им е тъжно, кога им е весело, кога им е обидно, кога са щастливи.
3. Да питат мама и татко, и приятелите си, и всичките си близки хора как те се чувстват, за да знаят кога имат нужда от помощ и подкрепа.
Децата ни са умни, сърдечни и чисти, не че не го знаете, но аз обичам да го повтарям.
Благодаря ви за поканата, мили деца! Благодаря и за картичките, и за цветята, но най-много благодаря за обичта, която раздавате толкова сърдечно и безкористно, и безусловно, колкото само едно дете може.
И не забравяйте, че съм ви дала домашно, догодина ще дойда пак и ще ви питам докъде сте го докарали. И знам, че даже ще надминете очакванията ми, защото видях, че можете.“
ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Радио CSKA news звучи в "Младост"

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

Кметът на „Младост” Ивайло Кукурин ще се разписва срещу 7280 лв основна заплата. Заместниците му Страшимир Димитров, Петромила Башар-Бъчварова и Анжела Михайлова ще получават 4732 лв. Освен основните заплати, ръководството на администрацията на „Младост”, както и досега ще може да...

Кукурин ще взима 7280 лв заплата

Четири булеварда в „Младост” ще бъдат с подменени крушки, съгласно доклад за замяна на осветителните тела с енергоспестяващи, който ще бъде гледан утре от Общинския съвет.  Документът е подготвен от заместник-кметовете на София Илиян Павлов и Никола Барбутов. „Така ще...

Пестят ток от осветлението

В три училища в „Младост” се назначават директори, след като те спечелиха конкурси за постовете. Училищата са 39 СУ „Петър Динеков” в „Младост” 2, 118 СУ „Акад. Людмил Стоянов” и 125 СУ „Боян Пенев” в „Младост” 1. Въпреки че шефовете...

Назначават директори в три училища

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ