На днешния ден… пламва поземлената комисия

Пожарът избухна през 2016-та

На днешния 10 декември, но през 2016 година, е запален архивът в сградата на поземлената комисия в Панчарево, където се съхраняват документи за много скандали имотни сделки.

Включително и в кв. „Младост“, а странно само две седмици по-рано Десислава Иванчева става кмет с обещание да ревизира всички имотни сделки, които отварят пътища към мащабно презастрояване на района.

Вътре се пазят документи, свързани с реституцията на редица изключително апетитни имоти в селата около София, а даже и в половината „Младост“. Архивът и преписките в него са основно доказателство при установяването на множеството измами с неправомерно върнати парцели за милиони. Това става в момент, когато се води разследване за реституция с подправени книжа на терени за милиони, съобщава тогава bTV.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  На днешния ден... Иванчева и Петрова влизат в парламента

В задната част на сградата са счупени два прозореца, а между решетките са вкарани туби с нафта и парцали. Запалени са, едната се възпламенява. Щетите са установени в 11:45 на 10 декември от дежурната служителка.

Цитиран е началникът на 8 РПУ Валери Симеонов, че може вече да липсват съществени документи и палежът да е само инсценировка. Все още не е известно какви документи липсват, уточнява тогава той, а това остава неясно и до днес, а в „Младост“ продължават да се предявяват реституционни претенции към апетитни имоти.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  На днешния ден... Иванчева обявява изграждане на нов парк

След палежа става ясно, че сградата на Поземлената комисия не се охранява добре и чак след пожара са взети мерки за охрана от частна фирма. Когато служителките открили пожара, сградата не се е охранявала.

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

В „Младост“ се организира въвеждането на нова автоматизирана система за събиране на битови отпадъци, съобщиха днес от районната администрация. Става въпрос за контейнерите от типа Норд. Под контрола на Столичен инспекторат, фирмата, отговаряща за сметосъбирането, започва поставяне на новите контейнери...

Слагат нови контейнери за смет

Граждани помогнаха на ченгета, за да заловят 43-годишен мъж. Той е задържан непосредствено след извършен грабеж. Това става, след като около 16.30 ч. възрастна жена била нападната от непознат в „Младост“, съобщават от СДВР. Мъжът издърпал дамската й чанта, в...

Граждани залавят нападнал жена

Дилър на възраст 23-години е разпространявал наркотици в „Младост“. Младият мъж е задържан в Седмо РУ. При обиск в обитавания от негоапартамент са намерени и конфискувани електронна везна и множество пликове с вещества на кристали, на бучки и на прах,...

Дилър прибран с амфетамин

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ