Отбелязаха празника на 10 СУ

В 10 СУ „Теодор Траянов” в „Младост” 1 бе отбелязан патронния празник на школото.

На 30 януари преди 141 години е роден Теодор Траянов, припомнят от училищното ръководство и разказват: Литературното наследство на поета символист, освен стихове, обхваща статии и рецензии за литература, театър и музика, печатани предимно в най-голямото българско символистично списание „Хиперион“. Интересно е да се отбележи, че Теодор Траянов има опити и в областта на белетристиката, въпреки че нищо не е публикувал.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Реновират 5 училища и детски градини

Личността на Траянов е забележителна не само с това, че е един от първите български символисти, но и с малко известния факт, че започва да се занимава с шахмат още като ученик в Първа мъжка гимназия под влиянието на тогавашния директор Кунчо Кутинчев. През 1898 г. в София играе в първото официално шахматно състезание в България с професора по математика Димитър Табаков, като завършват наравно 3:3. Впоследствие развива шахматния си талант във Виена.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Училище преподава чрез движение

Във връзка с празника тази година бяха реализирани редица инициативи – изложба, литературен конкурс и конкурс за рисунка на тема „Моето училище“.

В тържествения ден училището посрещна своите възпитаници с празнична украса. По-късно беше проведена церемонията по обявяване на победителите от конкурса. В него се включиха деца от почти всички класове. Директорът Нели Филипова връчи грамоти и награди на отличилите се ученици.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  144-то обра призовете на международен конкурс

Ученическият съвет също участва активно в подготовката на празника и представи акценти от живота и творчеството на Траянов, както и някои от неговите стихове.

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

Кметът на „Младост” Ивайло Кукурин ще се разписва срещу 7280 лв основна заплата. Заместниците му Страшимир Димитров, Петромила Башар-Бъчварова и Анжела Михайлова ще получават 4732 лв. Освен основните заплати, ръководството на администрацията на „Младост”, както и досега ще може да...

Кукурин ще взима 7280 лв заплата

Четири булеварда в „Младост” ще бъдат с подменени крушки, съгласно доклад за замяна на осветителните тела с енергоспестяващи, който ще бъде гледан утре от Общинския съвет.  Документът е подготвен от заместник-кметовете на София Илиян Павлов и Никола Барбутов. „Така ще...

Пестят ток от осветлението

В три училища в „Младост” се назначават директори, след като те спечелиха конкурси за постовете. Училищата са 39 СУ „Петър Динеков” в „Младост” 2, 118 СУ „Акад. Людмил Стоянов” и 125 СУ „Боян Пенев” в „Младост” 1. Въпреки че шефовете...

Назначават директори в три училища

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ