Скарлатина пълзи в детска градина

Скарлатина пълзи в детска градина №98 „Слънчево зайче” в „Младост” 2.

Най-новата група в градината, която се озовава под карантина в „Пинокио”. От нея неконтактните деца ще бъдат приемани в друга група / други групи, съобразно присъствения списък на децата. В началото на февруари две други групи – „Смехорани” и „Мики Маус” попаднаха под карантина заради скарлатина. От там неконтактните деца бяха пратени именно в сега поставената под карантина група „Пинокио”, а също и в „Калинка”. По това време в „Калинка” точно бе изтекла карантината, след като децата там и тези в „Пчеличка” бяха карантинирани заради скарлатина в началото на годината. Още тогава бе въведена организация децата да жъдат приемани и предавани през самостоятелните входове на групите, за да не влизат в контакт с други малчугани.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  В 75-та детска помагат на възпитателка

Още преди Нова година от ръководството на детската градина предупредиха, че в случай на карантиниране на групи поради разболяване на дете (варицела, скарлатина), хлапетата, които не са контактни се пренасочват в дублираща възрастова група (ако има такава) или в по-голямата възрастова група.

От Столичната регионална здравна инспекция съобщават, че в седмицата 19-25 февруари в София има регистрирани 110 случая на скарлатина.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Деца се учат да готвят

Още новини от „Младост“ 2 четете ТУК.

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

Кметът на „Младост” Ивайло Кукурин ще се разписва срещу 7280 лв основна заплата. Заместниците му Страшимир Димитров, Петромила Башар-Бъчварова и Анжела Михайлова ще получават 4732 лв. Освен основните заплати, ръководството на администрацията на „Младост”, както и досега ще може да...

Кукурин ще взима 7280 лв заплата

Четири булеварда в „Младост” ще бъдат с подменени крушки, съгласно доклад за замяна на осветителните тела с енергоспестяващи, който ще бъде гледан утре от Общинския съвет.  Документът е подготвен от заместник-кметовете на София Илиян Павлов и Никола Барбутов. „Така ще...

Пестят ток от осветлението

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ