Ученици от „Младост” програмират

ученици
Учениците получават нови знания в центъра

Ученици от 10 СУ „Теодор Траянов” в „Младост” 1 посетиха работилница в Dream Space – STEAM центърa на Майкрософт България. Там те имаха възможност да програмират движения на роботи.

Децата от 2 А клас с ръководител г-жа Диана Каралъмова бяха поставени пред конкретни предизвикателства и въпроси, на които търсеха отговори и решения от своето ежедневие, разказват от школото и допълват: Разрешаването на такъв тип ситуации винаги изисква прилагането на ключови STEAM умения, съвременни технологии и изкуствен интелект. Тези ученици решаваха проблеми, свързани с детската безопасност на движение по улиците, но по един нов и вълнуващ начин.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Мама Нинджа влезе в 81-во училище

Учениците работиха в екипи, използваха разнообразни материали и ресурси и развиваха своята креативност и емпатия в търсене на причините за съществуването на проблема. Имаха възможност сами да създадат и тестват решение, като моделираха проекти и програмираха роботи, използвайки изцяло технологии и изкуствен интелект. Уменията, които прилагаха и развиваха са от решаваща роля в области, значими сега и в бъдеще.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Десетки ученици с купи и медали

Още новини от „Младост“ 1 четете ТУК.

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

Кметът на „Младост” Ивайло Кукурин ще се разписва срещу 7280 лв основна заплата. Заместниците му Страшимир Димитров, Петромила Башар-Бъчварова и Анжела Михайлова ще получават 4732 лв. Освен основните заплати, ръководството на администрацията на „Младост”, както и досега ще може да...

Кукурин ще взима 7280 лв заплата

Четири булеварда в „Младост” ще бъдат с подменени крушки, съгласно доклад за замяна на осветителните тела с енергоспестяващи, който ще бъде гледан утре от Общинския съвет.  Документът е подготвен от заместник-кметовете на София Илиян Павлов и Никола Барбутов. „Така ще...

Пестят ток от осветлението

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ