Хипермаркетите с фотоволтаици

Хипермаркети, разиващи дейност на територията на “Младост”, както и други обекти, се надпреварват да слагат фотоволтаични системи на покривите на магазините си.

“Лидл” в кв. “Горубляне”, който е разположен на кръстовището на Околовръстното шосе и “Самоковско шосе”, ще се сдобие със система с мощност от 80 KW. Новият “Кауфланд”, който изникна в “Младост” 4 край Околовръстното, ще е с доста по-силни фотоволтаици с мощност 220 KW.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Горубци пак скачат на Източен парк

Слънчеви панели се слагат и на частни домове и на други обекти. “София Тех парк” слага панели за 44 KW на покрива на сграда “Експериментариум” и ощe 242 KW върху многоетажния си паркинг. Фирма “Кристал тон-2” ЕООД слага фотоволтаици на две сгради край “Цариградско шосе”. Едната е с мощност 120, 98 KW, a другата – с 72,68 KW.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  32-метрова сграда изниква на “Йерусалим”

 

Къща на ул. “Арх. Борислав Стоянов” във вилна зона “Американски колеж” е първата за годината, която получава разрешение за строеж. Собствениците Добромир и Силвия Кацарски ще сложат система с мощност до 11,34 KW.
Интересът е много сериозен и това са публикуваните разрешения за строеж само от ноември миналата година насам. Разрешенията се издават от главния архитект на Район “Младост”, тъй като са ниска категория строеж – шеста.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Нов небостъргач в „Младост”

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

Кметът на „Младост” Ивайло Кукурин ще се разписва срещу 7280 лв основна заплата. Заместниците му Страшимир Димитров, Петромила Башар-Бъчварова и Анжела Михайлова ще получават 4732 лв. Освен основните заплати, ръководството на администрацията на „Младост”, както и досега ще може да...

Кукурин ще взима 7280 лв заплата

Четири булеварда в „Младост” ще бъдат с подменени крушки, съгласно доклад за замяна на осветителните тела с енергоспестяващи, който ще бъде гледан утре от Общинския съвет.  Документът е подготвен от заместник-кметовете на София Илиян Павлов и Никола Барбутов. „Така ще...

Пестят ток от осветлението

В три училища в „Младост” се назначават директори, след като те спечелиха конкурси за постовете. Училищата са 39 СУ „Петър Динеков” в „Младост” 2, 118 СУ „Акад. Людмил Стоянов” и 125 СУ „Боян Пенев” в „Младост” 1. Въпреки че шефовете...

Назначават директори в три училища

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ