Хипермаркетите с фотоволтаици

Хипермаркети, разиващи дейност на територията на “Младост”, както и други обекти, се надпреварват да слагат фотоволтаични системи на покривите на магазините си.

“Лидл” в кв. “Горубляне”, който е разположен на кръстовището на Околовръстното шосе и “Самоковско шосе”, ще се сдобие със система с мощност от 80 KW. Новият “Кауфланд”, който изникна в “Младост” 4 край Околовръстното, ще е с доста по-силни фотоволтаици с мощност 220 KW.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  “Младост” с нова детска градина

Слънчеви панели се слагат и на частни домове и на други обекти. “София Тех парк” слага панели за 44 KW на покрива на сграда “Експериментариум” и ощe 242 KW върху многоетажния си паркинг. Фирма “Кристал тон-2” ЕООД слага фотоволтаици на две сгради край “Цариградско шосе”. Едната е с мощност 120, 98 KW, a другата – с 72,68 KW.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Нов комплекс по границите на Източен парк

 

Къща на ул. “Арх. Борислав Стоянов” във вилна зона “Американски колеж” е първата за годината, която получава разрешение за строеж. Собствениците Добромир и Силвия Кацарски ще сложат система с мощност до 11,34 KW.
Интересът е много сериозен и това са публикуваните разрешения за строеж само от ноември миналата година насам. Разрешенията се издават от главния архитект на Район “Младост”, тъй като са ниска категория строеж – шеста.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Вдигат етажен паркинг за 229 места

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

В „Младост“ се организира въвеждането на нова автоматизирана система за събиране на битови отпадъци, съобщиха днес от районната администрация. Става въпрос за контейнерите от типа Норд. Под контрола на Столичен инспекторат, фирмата, отговаряща за сметосъбирането, започва поставяне на новите контейнери...

Слагат нови контейнери за смет

Граждани помогнаха на ченгета, за да заловят 43-годишен мъж. Той е задържан непосредствено след извършен грабеж. Това става, след като около 16.30 ч. възрастна жена била нападната от непознат в „Младост“, съобщават от СДВР. Мъжът издърпал дамската й чанта, в...

Граждани залавят нападнал жена

Дилър на възраст 23-години е разпространявал наркотици в „Младост“. Младият мъж е задържан в Седмо РУ. При обиск в обитавания от негоапартамент са намерени и конфискувани електронна везна и множество пликове с вещества на кристали, на бучки и на прах,...

Дилър прибран с амфетамин

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ