Хлапета стават шеф-кулинари

Завидни умения на мини шеф-готвачи показаха на годишното училищно състезание „Кулинария 2024“ ученици от 5-ти клас на 128 СУ „Алберт Айнщайн“ в „Младост“ 2. Надпреварата беше организирана със съдействието на класните ръководители. 12 отбора имаха възможност да разкрият своите таланти в готварството пред жури и да участват в забавното събитие на тема: ,,Аз готвя здравословно“, разказват от училището.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Петокласници рецитират Христо Фотев и Блага Димитрова

В оспорвана конкуренция между отборите петокласниците демонстрираха не само умения в кухнята, но и способността да работят в екип, да се справят с предизвикателства.

Кулинарен конкурс без мастър шеф не би бил възможен, затова гост на „Кулинария 2024“ бе шеф Виктория Стойнова. Тя оцени високо творческите и вкусови умения на малките кулинари, които с нетърпение очакваха резултатите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  В 125 СУ се веселят ученици и преподаватели

Трето място беше отредено на пухкавия ябълков пай, направен от Гавраил и Тони от отбор „Ниските“ с ябълки, специално набрани от Гоце Делчев.

Синя престилка за майстори-готвачи получиха Гергана, Силвия, Тея, Тереза от отбор „Мастър шефове“ с тяхната вкусна, сочна и красива био-торта с плодчета.

Големия приз и червената престилка за топ-шефове грабна отбор „Хаос в кухнята“. Александра, Калина, Камелия и Кристина приготвиха истинско произведение на кулинарното изкуство – здравословен суров чийзкейк с матча.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  „Младост” черпи опит от Клермон-Феран

Всички участници получиха специални изненади, осигурени благодарение на „Централен кооперативен съюз“.

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

Кметът на „Младост” Ивайло Кукурин ще се разписва срещу 7280 лв основна заплата. Заместниците му Страшимир Димитров, Петромила Башар-Бъчварова и Анжела Михайлова ще получават 4732 лв. Освен основните заплати, ръководството на администрацията на „Младост”, както и досега ще може да...

Кукурин ще взима 7280 лв заплата

Четири булеварда в „Младост” ще бъдат с подменени крушки, съгласно доклад за замяна на осветителните тела с енергоспестяващи, който ще бъде гледан утре от Общинския съвет.  Документът е подготвен от заместник-кметовете на София Илиян Павлов и Никола Барбутов. „Така ще...

Пестят ток от осветлението

В три училища в „Младост” се назначават директори, след като те спечелиха конкурси за постовете. Училищата са 39 СУ „Петър Динеков” в „Младост” 2, 118 СУ „Акад. Людмил Стоянов” и 125 СУ „Боян Пенев” в „Младост” 1. Въпреки че шефовете...

Назначават директори в три училища

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ