Вдигат етажен паркинг за 229 места

Столичният общински съвет одобри изграждане на паркинг в район „Младост“ – до метростанция „Младост 3“, с 229 паркоместа. Предвижда се изграждането и на зарядни станции за електрически автомобили.

Гражданите, които ползват услугата „Паркирай и пътувай“ на Центъра за градска мобилност, също ще могат да използват паркинга.

Общинските съветници дадоха мандат на кмета на София Йорданка Фандъкова да обяви публичен конкурс за строителството на етажен паркинг в района. Имотът е с площ 3132 кв. м.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Вдигат нов хипермаркет

В доклада се посочва минималните изисквания, на които трябва да отговарят участниците в конкурса, както и специфичните изисквания към изпълнението. Началната цена на конкурса е 527 400 лв. без ДДС, а срокът за учредяване правото на строеж е до 30 години.

Вносителите на предложението посочват в мотивите си, че привличането на частни инвеститори за строеж на обществени паркинги не е чуждо на останалите европейски столици.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  81 СУ строи зала за скуош

„В последните години се наблюдава освен проблем с паркирането в централните части на града, така и сериозен проблем с паркирането в големите жилищни квартали – районите „Младост“, „Дружба“, „Надежда“, „Връбница“, „Студентски град“ и „Изгрев”, като изброяването не е изчерпателно. Вътрешнокварталните улици не са проектирани да поемат натиска от автомобилите, в резултат на което се стига и до отнемане на обществени пространства – зелени площи, детски и спортни площадки, тротоарни настилки, в полза на моторните превозни средства. Наблюдава се масовизация на тези нарушения, превръщането им в една системна и устойчива практика, която се обосновава от живущите с аргумента, че няма места за паркиране и въпреки административно-наказателната дейност на органите за контрол, тази тенденция става все по-устойчива“, пишат още вносителите, съобщава БТА.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  „Да, България” с анкета за паркинг

Според тях е необходимо предлагането на цялостно решение, свързано с осигуряването на места за паркиране.

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

Кметът на „Младост” Ивайло Кукурин ще се разписва срещу 7280 лв основна заплата. Заместниците му Страшимир Димитров, Петромила Башар-Бъчварова и Анжела Михайлова ще получават 4732 лв. Освен основните заплати, ръководството на администрацията на „Младост”, както и досега ще може да...

Кукурин ще взима 7280 лв заплата

Четири булеварда в „Младост” ще бъдат с подменени крушки, съгласно доклад за замяна на осветителните тела с енергоспестяващи, който ще бъде гледан утре от Общинския съвет.  Документът е подготвен от заместник-кметовете на София Илиян Павлов и Никола Барбутов. „Така ще...

Пестят ток от осветлението

В три училища в „Младост” се назначават директори, след като те спечелиха конкурси за постовете. Училищата са 39 СУ „Петър Динеков” в „Младост” 2, 118 СУ „Акад. Людмил Стоянов” и 125 СУ „Боян Пенев” в „Младост” 1. Въпреки че шефовете...

Назначават директори в три училища

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ