На днешния ден… пламва поземлената комисия

Пожарът избухна през 2016-та

На днешния 10 декември, но през 2016 година, е запален архивът в сградата на поземлената комисия в Панчарево, където се съхраняват документи за много скандали имотни сделки.

Включително и в кв. „Младост“, а странно само две седмици по-рано Десислава Иванчева става кмет с обещание да ревизира всички имотни сделки, които отварят пътища към мащабно презастрояване на района.

Вътре се пазят документи, свързани с реституцията на редица изключително апетитни имоти в селата около София, а даже и в половината „Младост“. Архивът и преписките в него са основно доказателство при установяването на множеството измами с неправомерно върнати парцели за милиони. Това става в момент, когато се води разследване за реституция с подправени книжа на терени за милиони, съобщава тогава bTV.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  На днешния ден... Иванчева обявява изграждане на нов парк

В задната част на сградата са счупени два прозореца, а между решетките са вкарани туби с нафта и парцали. Запалени са, едната се възпламенява. Щетите са установени в 11:45 на 10 декември от дежурната служителка.

Цитиран е началникът на 8 РПУ Валери Симеонов, че може вече да липсват съществени документи и палежът да е само инсценировка. Все още не е известно какви документи липсват, уточнява тогава той, а това остава неясно и до днес, а в „Младост“ продължават да се предявяват реституционни претенции към апетитни имоти.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  На днешния ден... Иванчева и Петрова влизат в парламента

След палежа става ясно, че сградата на Поземлената комисия не се охранява добре и чак след пожара са взети мерки за охрана от частна фирма. Когато служителките открили пожара, сградата не се е охранявала.

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

Кметът на „Младост” Ивайло Кукурин ще се разписва срещу 7280 лв основна заплата. Заместниците му Страшимир Димитров, Петромила Башар-Бъчварова и Анжела Михайлова ще получават 4732 лв. Освен основните заплати, ръководството на администрацията на „Младост”, както и досега ще може да...

Кукурин ще взима 7280 лв заплата

Четири булеварда в „Младост” ще бъдат с подменени крушки, съгласно доклад за замяна на осветителните тела с енергоспестяващи, който ще бъде гледан утре от Общинския съвет.  Документът е подготвен от заместник-кметовете на София Илиян Павлов и Никола Барбутов. „Така ще...

Пестят ток от осветлението

В три училища в „Младост” се назначават директори, след като те спечелиха конкурси за постовете. Училищата са 39 СУ „Петър Динеков” в „Младост” 2, 118 СУ „Акад. Людмил Стоянов” и 125 СУ „Боян Пенев” в „Младост” 1. Въпреки че шефовете...

Назначават директори в три училища

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ