Ремонтират детски площадки

Столичният общински съвет ще разгледа предложение за отпускане на 3 000 000 лв за ремонт и поддръжка на 150 детски площадки в 24-те столични райони.

От 100 000 до 135 000 лв ще бъдат разпределяни по районните администрации за възстановяване и поддържане на детските площадки в междублокови пространства на територията на столицата, като средствата ще се отпускат както за изграждане, така и за извършване на възстановителни и ремонтни работи, похвалиха се от пресцентъра на СОС.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  „Да, България” с анкета за паркинг

Още в началото на годината, в чийто край ще има местни избори, шефът на градския парламент Георги Георгиев представи План за действие за обновяване на детски площадки в столицата.

„Приоритетно ще се работи за обновяване на най-старите и опасни съоръжения, другият критерий е фокусът върху кварталите, които са населени предимно с млади семейства с малки деца. Столичната община осигурява средствата за обновяване и изграждане на детски площадки, кои пространства да бъдат рехабилитирани определят районните кметове. Изпълнението на ремонтите ще е тяхна задача. Част от площадките ще са изцяло нови“, коментира Георгиев и апелира новите съоръжения да се пазят и да не стават обект на вандализъм.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Пестят ток от осветлението

Интересно е дали този път справедлива част от средствата ще стигнат до „Младост”. Това е районът с най-голям брой детски площадки от всички райони. В същото време именно в „Младост” живеят най-много хора до 18 години, показа изследване на Общинско предприятие „София план”. Многократно кметът арх. Стефан Стефанов и зам.-кметът Владимир Клисуров пускат искания до Столична община с молба да бъдат отпуснати средства за ремонт на терените за игра в района.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Граждани на протест за кръстовище

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

Кметът на „Младост” Ивайло Кукурин ще се разписва срещу 7280 лв основна заплата. Заместниците му Страшимир Димитров, Петромила Башар-Бъчварова и Анжела Михайлова ще получават 4732 лв. Освен основните заплати, ръководството на администрацията на „Младост”, както и досега ще може да...

Кукурин ще взима 7280 лв заплата

Четири булеварда в „Младост” ще бъдат с подменени крушки, съгласно доклад за замяна на осветителните тела с енергоспестяващи, който ще бъде гледан утре от Общинския съвет.  Документът е подготвен от заместник-кметовете на София Илиян Павлов и Никола Барбутов. „Така ще...

Пестят ток от осветлението

В три училища в „Младост” се назначават директори, след като те спечелиха конкурси за постовете. Училищата са 39 СУ „Петър Динеков” в „Младост” 2, 118 СУ „Акад. Людмил Стоянов” и 125 СУ „Боян Пенев” в „Младост” 1. Въпреки че шефовете...

Назначават директори в три училища

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ