Училище преподава чрез движение

Деца от 3Ж клас се включиха в обучението

81 СУ „Виктор Юго” в „Младост” 3 стана първото в България, което е поръчало учебни комплекти Action Mats, дори още преди те да дойдат в България.

За това съобщиха от иновативната организация Action Mats. Това са ресурси за активно учене и поставят учениците в центъра на процеса. С тях може да се създават креативни уроци, включващи физическо възпитание, математика, английски език, околен свят. Те са подходящи за хлапета и от детската градина и от училищата.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  90 отбора на ТУЕС хакатона

От Action Mats обясняват, че с техните методи ученето излиза извън класната стая. Разработена програма и специално проектирани постелки предлагат уникална възможност за децата да съчетаят физическата активност с ученето. Доказан факт е, че децата учат и се развиват най-добре, когато се движат и се забавляват. Това е възможност за комбинирани уроци, които могат да съчетават математика, английски език и физическо възпитание. Децата решават математически задачи, учат нови думи на английски и подобряват своето физическо здраве, докато се забавляват на постелките.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Баровеца дирижира концерт

След посещението си в „Младост” 3, Action Mats похвалиха директорката на 81 СУ Елена Налбантова, като я нарекоха невероятен новатор и вдъхновяващ визионер, който наистина разбива клишетата, а екипът й „вдъхновени и усмихнати учители, готови за нови приключения”

„Днес играем и учим с децата – физическа активност, математика, екипна работа и енергия на състезателен дух! Те знаят как се прави – неслучайно имат много първи места от състезания в страната!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Техпарка посреща ТУЕС фест

Ако това не е достатъчно, ще кажем и още: в училището имат професионална кухня, където децата могат да се забавляват и експериментират

STEM център, където те се потапят в науката и технологиите и не на последно място – креативни пространства, където децата развиват своето въображение и творческия си потенциал!”, разказаха от Action Mats за 81 СУ.

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

Кметът на „Младост” Ивайло Кукурин ще се разписва срещу 7280 лв основна заплата. Заместниците му Страшимир Димитров, Петромила Башар-Бъчварова и Анжела Михайлова ще получават 4732 лв. Освен основните заплати, ръководството на администрацията на „Младост”, както и досега ще може да...

Кукурин ще взима 7280 лв заплата

Четири булеварда в „Младост” ще бъдат с подменени крушки, съгласно доклад за замяна на осветителните тела с енергоспестяващи, който ще бъде гледан утре от Общинския съвет.  Документът е подготвен от заместник-кметовете на София Илиян Павлов и Никола Барбутов. „Така ще...

Пестят ток от осветлението

В три училища в „Младост” се назначават директори, след като те спечелиха конкурси за постовете. Училищата са 39 СУ „Петър Динеков” в „Младост” 2, 118 СУ „Акад. Людмил Стоянов” и 125 СУ „Боян Пенев” в „Младост” 1. Въпреки че шефовете...

Назначават директори в три училища

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ