125-то прави фурор на олимпиадите

Възпитаниците на 125 СУ „Боян Пенев“ в „Младост“ 1 правят фурор на Националните олимпиади по различните учебни предмети, като осемнадесет души се класираха за явяване на Национален кръг.
От училищното ръководство с гордост посочиха призьорите:
До национален кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда са допуснати: Йоана Младенова от 7 ж клас е първа в страната с 99 точки от максимални 100. Добромир Добрев от 7 з клас е на 8 място в страната с 96 точки. Класирани са още Кристиан Станишев от 7 з клас и Александър Бонев от 7 ж клас. След проведения Национален кръг Добромир Добрев завоюва изключително престижното трето място в България, а Йоана Младенова – осмо място. Преподавател по химия на учениците е Елена Чолакова.
На олимпиадата по биология и здравно образование до национален кръг е допуснат Добромир Добрев от 7 з клас. Негов преподавател е Георги Милошев.
На олимпиадата по астрономия за национален кръг са допуснати Йоана Младенова от 7 ж клас, Добромир Добрев от 7 з клас и Орлин Кехаяминчев от 11 б клас. Преподаватели на учениците са г-жа Десислава Чергарска и Фабиен Кунис.
На олимпиадата по физика за национален кръг са допуснати Йоана Младенова от 7 ж клас, която е първа в София и втора в страната и Орлин Кехаяминчев от 11 б клас. Преподавател на учениците е Фабиен Кунис.
За пръв път в историята на 125 училище имаме класиран ученик за Националния кръг на олимпиадата за ученици от 4 клас „Знам и мога“. Това е Дарина Петкова от 4 б клас с класен ръководител и преподавател Емилия Найденова. Дарина e първа в София и осма в страна.
На олимпиадата по БЕЛ 125-то има класирани двама ученика за Национален кръг, това са Кристиан Станишев от 7 з клас, който е шести в страната с резултат 94 точки, а Йоана Младенова от 7 ж клас е осма в страната с резултат 93 точки. Преподавател по БЕЛ на учениците е Сияна Стойчева. Това се случва за пръв път в историята на нашето училище.
На олимпиадата по география и икономика за Национален кръг се класира Кристиян Станишев от 7 з клас, който е втори в страната с резултат 196 точки. Преподавател на Кристиан е Атанаска Костова.
За Национален кръг на олимпиадата по история и цивилизации се класираха Добромир Добрев, който e първи в София и Кристиан Станишев, който е втори в София. И двамата са ученици от 7 з клас с преподавател Юлия Стоева.
На олимпиадата по математика за национален кръг са допуснати Йоана Младенова от 7 ж клас с преподавател г-жа Христина Костадинова и Ивайла Радкова от 12 б клас с преподавател Мадлен Христова.
„Високи постижения имат и учениците от класовете, за които не се провежда национален кръг на олимпиадите.
Поздравления за всички ученици и за техните преподаватели! Гордеем се с тях и им пожелаваме успех на последния трети кръг на олимпиадите. За поредна година 125 училище показа, че сред най-добрите в София и в страната!“, поздравиха възпитаниците си от школското ръководство.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА  81 СУ строи зала за скуош

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

Кметът на „Младост” Ивайло Кукурин ще се разписва срещу 7280 лв основна заплата. Заместниците му Страшимир Димитров, Петромила Башар-Бъчварова и Анжела Михайлова ще получават 4732 лв. Освен основните заплати, ръководството на администрацията на „Младост”, както и досега ще може да...

Кукурин ще взима 7280 лв заплата

Четири булеварда в „Младост” ще бъдат с подменени крушки, съгласно доклад за замяна на осветителните тела с енергоспестяващи, който ще бъде гледан утре от Общинския съвет.  Документът е подготвен от заместник-кметовете на София Илиян Павлов и Никола Барбутов. „Така ще...

Пестят ток от осветлението

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ