90 отбора на ТУЕС хакатона

туес
Освен отборите на все още учащите ще има и 20 тима на вече завършили

От 13 до 16 март 2024 г. в Sofia Tech Park в „Полигона” ще се проведе десетото юбилейно издание на емблематичния за ТУЕС хакатон – Hack TUES X.

Ученици от младосткото Технологично училище „Електронни системи“ към Технически университет – София, под менторството на Асоциацията на завършилите ТУЕС, организират събитието в присъствен формат, съобщава Дарик Бизнес Ревю.

През 2023 г. Hack TUES намери своето място сред иновативните и обещаващи практики на ЮНЕСКО за “Техническо и професионално образование и обучение”, като това е единствената образователна практика от България. Darik Business Review е партньор на инициативата.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Техпарка посреща ТУЕС фест

Хакатонът стартира на 13 март с откриваща церемония, която ще се излъчи на живо в канала на училището в YouTube. По време на церемонията ще се проведе дискусия, на която ще бъде разкрита основната тема и нейните подтеми за тазгодишното издание.

В дискусията ще участват водещи специалисти в областта на програмирането и информационните технологии.ЕС

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Ученици учат по-малките

Очакват се 70 отбора, съставени от ученици от различни класове, които ще бъдат разпределени в отбори с индивидуални ментори – възпитаници на ТУЕС и/или част от екипа на водещи ИТ компании.

Тази година за пръв път се очакват и 20 отбора, съставени от завършили ученици на ТУЕС към ТУ-София. Учениците и завършилите участници ще се състезават в различни категории.

Дните за разработка на проекти са 14 и 15 март, като състезанието ще завърши на 16 март с церемония по награждаване. Форматът включва полуфинали и финал, на който подбрано жури от специалисти ще оценява проектите и ще излъчи победителите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Учениците от 118 СУ шампиони по волейбол

Асоциацията на завършилите ТУЕС има за цел да обединява и подпомага общността от завършили и настоящи ученици, преподаватели и приятели на училището. Съдейства на училището за популяризиране на постиженията на учениците и успешния образователен модел.

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

Кметът на „Младост” Ивайло Кукурин ще се разписва срещу 7280 лв основна заплата. Заместниците му Страшимир Димитров, Петромила Башар-Бъчварова и Анжела Михайлова ще получават 4732 лв. Освен основните заплати, ръководството на администрацията на „Младост”, както и досега ще може да...

Кукурин ще взима 7280 лв заплата

Четири булеварда в „Младост” ще бъдат с подменени крушки, съгласно доклад за замяна на осветителните тела с енергоспестяващи, който ще бъде гледан утре от Общинския съвет.  Документът е подготвен от заместник-кметовете на София Илиян Павлов и Никола Барбутов. „Така ще...

Пестят ток от осветлението

В три училища в „Младост” се назначават директори, след като те спечелиха конкурси за постовете. Училищата са 39 СУ „Петър Динеков” в „Младост” 2, 118 СУ „Акад. Людмил Стоянов” и 125 СУ „Боян Пенев” в „Младост” 1. Въпреки че шефовете...

Назначават директори в три училища

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ