Назначават директори в три училища

Директорите бяха поздравени за назначенията

В три училища в „Младост” се назначават директори, след като те спечелиха конкурси за постовете. Училищата са 39 СУ „Петър Динеков” в „Младост” 2, 118 СУ „Акад. Людмил Стоянов” и 125 СУ „Боян Пенев” в „Младост” 1. Въпреки че шефовете се назначават сега, в учебните заведения не настъпват почти никакви промени.

В 39 СУ и 125 СУ остават на постовете си съответно Албена Пантелеева-Кондева и Венелина Николова. Първата обаче от пролетта на 2021 г. беше временно изпълняваща. Подобно бе положението и на Венелина Николова, която е ВрИД от лятото на 2021 г. когато постът бе овакантен от дългогодишната му директорка Ирена Анастасова, която загърби школския звънец за депутатската банка от групата на БСП.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Мама Нинджа влезе в 81-во училище

В 118 СУ случаят е малко по-различен, но и там след проведения конкурс не стават драстични промени. Вече начело на школото ще е досегашната зам.-директорка Елена Юрукова. Според запознати тя ще направи рокада с дългогодишната си шефка Юлия Начева, която оваканти поста след като достигна пенсионна възраст и тя ще остане като заместник на Юрукова.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  90 отбора на ТУЕС хакатона

С тримата спечелили конкурси директори от „Младост”, както и с още 19 нови училищни шефове от други райони беше направена работна среща с началничката на Регионалния инспекторат по образование на София д-р Ваня Кастрева, заместник-кметът на столицата по образованието Яна Генова, председатели на работодателските организации и старши експертите по организация на средното образование.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  Реновират стадиона в "Горубляне"

Кастрева, която е от повече от 8 години на поста, базирайки се на опита си, даде методически указания за успешното професионално реализиране на новоназначените директори.

„Искрено вярвам това да бъде и първа стъпка в общия ни път за издигане престижа на столичната образователната система, като лидер в провеждане на политиките за качествено училищно образование, съизмеримо с европейските постижения”, каза Кастрева.

СТРАХОТНА ВЪЗМОЖНОСТ

Рекламирай тук, за да узнаят всички в "Младост" за теб

Информация

За да се запознаеш с рекламната ни политика
Натисни тук

Кметът на „Младост” Ивайло Кукурин ще се разписва срещу 7280 лв основна заплата. Заместниците му Страшимир Димитров, Петромила Башар-Бъчварова и Анжела Михайлова ще получават 4732 лв. Освен основните заплати, ръководството на администрацията на „Младост”, както и досега ще може да...

Кукурин ще взима 7280 лв заплата

Четири булеварда в „Младост” ще бъдат с подменени крушки, съгласно доклад за замяна на осветителните тела с енергоспестяващи, който ще бъде гледан утре от Общинския съвет.  Документът е подготвен от заместник-кметовете на София Илиян Павлов и Никола Барбутов. „Така ще...

Пестят ток от осветлението

Район МЛАДОСТ

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

УЧИЛИЩА

УСЛУГИ

МАГАЗИНИ

ТРАНСПОРТ

СОЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ

ПРИЛЕЖАЩИ ПЛОЩИ

ПУНКТОВЕ ЗА ЗАЩИТА

ЧИТАЛИЩА

ПАМЕТНИЦИ

ИЗБИРАТЕЛИ

ХРАМОВЕ

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

МЕСТА ЗА КУЧЕТА

БЕНЗИНОСТАНЦИИ

ЗАРЯДНИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КАРТИ

ИСТОРИЯ